Ρυτίδες στα μάτια: 8+1 Κινήσεις που τις μειώνουν

Οι ρυτίδες στα μάτια  αποτελούν ένα από τα βασικά σημεία, που μαρτυρούν τα πρώτα σημάδια του χρόνου. Τις αγαπάμε, αφού είναι κομμάτι του εαυτού μας και της ζωής μας αλλά η αλήθεια είναι ότι από τη στιγμή που έχουμε την επιλογή να τις μειώσουμε σημαντικά, γιατί να μην το κάνουμε;

Πριν μπούμε όμως στις λεπτομέρειες, ας υπενθυμίσουμε δύο βασικούς κανόνες που αφορούν στη σχέση που έχουν οι ρυτίδες στα μάτια με τον ήλιο. Ο πρώτος λέει λοιπόν, «φοράμε γυαλιά ηλίου κάθε εποχή του χρόνου, φροντίζοντας να έχουν απορροφητικούς φακούς». Ο δεύτερος, επίσης γνωστός κανόνας, ορίζει ότι «δε βγαίνουμε στον ήλιο πριν απορροφηθεί καλά η κρέμα ματιών που έχουμε εφαρμόσει». Και πάμε στα επιμέρους tips…

Ρυτίδες στα μάτια: Οι συμβουλές που θα «φωτίσουν» το βλέμμα μας

  1. Αποφεύγουμε τις υπερβολές με την ποσότητα της κρέμας ματιών, που εφαρμόζουμε στην περιοχή. Μία ποσότητα στο μέγεθος ενός μπιζελιού, αρκεί.
  2. Απλώνουμε καλά την κρέμα ματιών, με κυκλικές κινήσεις κι απαλά χτυπηματάκια για να τονώσουμε την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή.
  3. Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά τον παράμεσο, γιατί είναι το δάχτυλο με τη μικρότερη δύναμη. Άρα το δάχτυλο που θα φερθεί φιλικά και δε θα πιέσει τα σημεία με τις ρυτίδες στα μάτια .
  4. Θυμόμαστε ότι η κρέμα ματιών είναι για γύρω από το μάτι, κάτω από το φρύδι και περιμετρικά στο κόκαλο της κόγχης.
  5. Κάνουμε δύο φορές την ημέρα απαλό μασάζ σε όποια περιοχή γύρω από τα μάτια θεωρούμε ως «προβληματική» εξαιτίας κάποιων ρυτίδων. Το μασάζ μπορεί να γίνει είτε με τα δάχτυλα κι απαλά χτυπηματάκια, όπως προαναφέραμε, είτε με ειδικά εργαλεία μασάζ της περιοχής.
  6. Αν παρατηρούμε λεπτές γραμμές, προτιμούμε καλλυντικά προϊόντα για τα μάτια με βιταμίνη C.
  7. Αν έχουμε πιο βαθιές ρυτίδες στα μάτια, μαύρους κύκλους  ή σακούλες κάτω από αυτά, επιλέγουμε μία κρέμα ματιών με καφεΐνη ή ένα εξειδικευμένο προϊόν σύσφιξης.
  8. Χρησιμοποιούμε καθημερινά ορό ματιών , αφού συμβάλλει στη γενικότερη αποφόρτιση της περιοχής των ματιών.
  9. Όταν έρχεται η ώρα του ντεμακιγιάζ , χρησιμοποιούμε ειδικά δισκία από βαμβάκι και κάνουμε τις κινήσεις για την αφαίρεση του μακιγιάζ απαλά.

Τέλος ας μην ξεχνάμε ότι η ομορφιά στα μάτια κρύβεται στο βλέμμα. Επομένως σε αυτό που νιώθουμε κι αποπνέουμε, παρά σε αυτό που βλέπουμε στον καθρέφτη μας.

Κοινοποιήστε το άρθρο, σε:

Scroll to Top