Κυτταρίτιδα: Ξεκίνησε την καταπολέμησή της με τα απλά

Η κυτταρίτιδα και η καταπολέμησή της αποτελεί μία τόσο σύνθετη διαδικασία, όσο σύνθετα είναι και τα αίτιά της. Όμως οι μεγάλες αλλαγές ξεκινούν από τα μικρά και μέσα από τη σταθερή, σταδιακή προσπάθεια μπορούμε να πετύχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα για το σώμα μας.

Τι είναι τελικά η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα είναι αυτή η όψη του φλοιού πορτοκαλιού, που δημιουργείται όταν τα λιποκύτταρα κάτω από το δέρμα πιέζουν προς τα πάνω τον συνδετικό ιστό, κάνοντας το δέρμα να σχηματίσει τα βαθουλώματα που βλέπουμε.

Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους, με επικρατέστερους τα αυξημένα ποσοστά λίπους, τα γονίδια και την κληρονομικότητα για τάση κυτταρίτιδας, τη μειωμένη άσκηση  και την καθιστική ζωή, τη γήρανση, τις ορμόνες (σε περιόδους εγκυμοσύνης ή εμμηνόπαυσης), την κακή αιμάτωση, τις κακές συνήθειες (π.χ. αλκοόλ, κάπνισμα κ.ά.)…

Κυτταρίτιδα: Τα μικρά που θα φέρουν τη μεγάλη αλλαγή

  1. Πίνουμε περισσότερο νερό, για να τονώσουμε τη λέμφο, να βοηθήσουμε στην αποτοξίνωση μέσω της διαδικασίας εφίδρωσης και διούρησης, να αποφύγουμε την κατακράτηση υγρών και να ενισχύσουμε την ελαστικότητα του δέρματος. Συνίστανται 2 λίτρα την ημέρα για τις γυναίκες και 2,5 για τους άνδρες αντίστοιχα. Αυτό βέβαια εξαρτάται κι από τη φυσική δραστηριότητα του ατόμου. Όσο περισσότερη άσκηση μέσα στην ημέρα, τόσο περισσότερο νερό.
  2. Ακολουθούμε μία ισορροπημένη διατροφή: Έτσι θα επιτύχουμε τη μείωση του λίπους, θα περιορίσουμε τη ζάχαρη και τους υδατάνθρακες σε όσο πραγματικά έχουμε ανάγκη και θα έχουμε μειωμένη πρόσληψη νατρίου (που δε βοηθάει ούτε στην κατακράτηση υγρών). Επιλέγουμε φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής, τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες και τρόφιμα ολικής άλεσης.
  3. Αυξάνουμε τη φυσική δραστηριότητα καθημερινά: Η αύξηση της συστηματικής άσκησης κάνει θαύματα στο θέμα της κυτταρίτιδας. Γιατί; Έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη ροή του αίματος στα λιπώδη κύτταρα, στον περιορισμό του πρηξίματος και της κατακράτησης υγρών και τελικά στην κυκλοφορία της λέμφου και στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

Κοινοποιήστε το άρθρο, σε:

Scroll to Top