Βιταμίνη Κ: Το «Κάτι» στην ομορφιά

Η ομορφιά ξεκινάει πράγματι από μέσα μας και γι’ αυτό φροντίζουμε να προσφέρουμε απλόχερα στο σώμα και την επιδερμίδα μας τις βιταμίνες που έχουν ανάγκη.

Η βιταμίνη Κ αποτελεί μία από τις λιγότερο γνωστές βιταμίνες, η οποία έχει σημαντική επίδραση σε ό,τι αφορά στην ομορφιά μας. Μάλιστα οι ειδικοί τονίζουν ότι η συγκεκριμένη βιταμίνη μπορεί να μας βοηθήσει σημαντικά να αντιμετωπίσουμε και τελικά να περιορίσουμε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια μας.

Η βιταμίνη Κ ως μία από τις βιταμίνες ομορφιάς

Ή αλλιώς η βιταμίνη Κ είναι μία από τις γνωστές ως «skin vitamins»! Αξίζει να αναφέρουμε όμως ότι η Κ παίζει ρόλο σε πολλές λειτουργίες του σώματος και του οργανισμού μας. Ξεχωρίζει για την αντιοξειδωτική κι αντιφλεγμονώδη δράση της, ενώ συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία και πηκτικότητα του αίματος.

Η βιταμίνη Κ έχει τη δύναμη να θεραπεύσει και να αναπλάσει ταλαιπωρημένα- ή και κυριολεκτικά πληγωμένα- σημεία του σώματός μας. Παράλλλα συμβάλλει σημαντικά στην αποτοξίνωση της επιδερμίδας, συνδυαστικά με άλλες βιταμίνες και πολύτιμα συστατικά. Ενισχύει τη δράση του κολλαγόνου και πράγματι, περιορίζει τους μαύρους κύκλους.

Σε ό,τι αφορά στην ομορφιά και τη φροντίδα της επιδερμίδας μας, συνδυάζεται μοναδικά με τη Βιταμίνη C, τη Βιταμίνη Ε και τις ρετινόλες.

Μπορούμε να την αξιοποιήσουμε όλοι και όλες;

Τα καλλυντικά προϊόντα με βιταμίνη Κ είναι ασφαλή για κάθε τύπο επιδερμίδας, εκτός αν κάποιο άτομο έχει αλλεργία. Σε αυτή την περίπτωση, όπως και στην περίπτωση εγκυμοσύνης ή χορήγησης φαρμάκων που σχετίζονται με την πηκτικότητα και κυκλοφορία του αίματος, καλό είναι να συμβουλευθείτε τον ιατρό σας.

Σε ποιες τροφές συναντούμε τη βιταμίνη Κ

Ως τροφή τη συναντούμε κυρίως στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως είναι το σπανάκι και το μαρούλι.

Κοινοποιήστε το άρθρο, σε:

Scroll to Top