Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους άνω των 30 – Με Johnson & Johnson και οι 18-29 ετών

Άνοιξε περαιτέρω η βεντάλια της εμβολιαστικής εκστρατείας, στην οποία πια εντάσσονται και τα άτομα ηλικίας  18 ετών, αν και προς το παρόν δεν έχουν στη διάθεσή τους όλα τα εμβόλια οι 18-29 ετών αλλά μόνο αυτό της Johnson & Johnson.

Επιπλέον, από σήμερα το πρωί ακόμα μια ηλικιακή ομάδα απέκτησε πρόσβαση και στα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια κατά της Covid-19 (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson). Πρόκειται για την ομάδα των 30-34 ετών, που από τη Μεγάλη Εβδομάδα μέχρι τώρα είχε πρόσβαση μόνο στο εμβόλιο της AstraZeneca.

Ήδη απ’ τα ξημερώματα της Τετάρτης η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr για όλα τα εμβόλια είχε ανοίξει και για τα άτομα ηλικίας 35-39 ετών. Είχε προηγηθεί στις  21 Μαΐου, το άνοιγμα της πλατφόρμας  για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 40-44.

Παράλληλα, «τρέχει» στα νησιά το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» για όλους τους πολίτες με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson.

Από τις αρχές Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει σταδιακά η πλατφόρμα των ραντεβού με όλα τα εμβόλια και για τους 30 ετών και κάτω, ενώ «πράσινο φως» άναψε χθες, Παρασκευή, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για το εμβόλιο της Pfizer στα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών.

Στην ενημέρωση της Παρασκευής (28/5) ο Γκίκας Μαγιορκίνης ερωτηθείς για την έγκριση αυτή, ανέφερε ότι τα παιδιά δεν έχουν παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην μετάδοση του κορονοϊού στη χώρα μας. «Δεν θα αρχίσει ο εμβολιασμός σε παιδιά στο αμέσως επόμενο διάστημα και δεν υπάρχει άμεση ανάγκη γι’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Κοινοποιήστε το άρθρο, σε:

Αναζήτηση

Σχετικά:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ακολουθήστε μας

Scroll to Top